SushiSwap (SUSHI) kullanıcıların kripto para alıp satmasına olanak sağlayan Ethereum blockchain’ine üzerine kurulmuş bir platformdur. SushiSwap, merkeziyetsiz borsa olan Uniswap’ın birkaç yeni özellik eklenmiş halidir. Uniswap’ın forklanması ile oluşturulmuştur. Uniswap’ta token olarak UNI kullanılırken, SushiSwap’ta ise Sushi Token kullanılmaktadır. Aynı zamanda SushiSwap kurucucuları bu yeni protokolü, Uniswap’ın gelişmiş hali olarak da tanımlamaktadır. 2020 yılında anonim Chef Nomi ve 0xMaki tarafından kurulmuştur.
SushiSwap (SUSHI) Ne Zaman Çıktı
Uniswap ağında gerçekleşen bir fork işleminin neticesinde hayata geçen SushiSwap’in mazisi çok eskilere dayanmıyor. SushiSwap borsası 2020 yılının Ağustos ayında kullanıcılarına kripto para alıp satma imkanı sağlamaya başladı. Platformun kurucusu olarak tanımlanabilecek geliştiricisi ise Chef Nomi adıyla bilinen anonim birisi. Bu noktada şunu da belirtmek gerekiyor ki kripto para kullanıcıları, projenin ilk zamanlarında SushiSwap platformunun bir dolandırıcılık teşebbüsü olmasından bir hayli şüphelenmişti. Sonraları bunun yersiz olduğu gerçeği biraz zor da olsa ortaya çıktı. Nitekim SushiSwap platformunda kullanılan SUSHI token çok sayıda kripto para alım satım platformunda listelendi ve milyonlarca kullanıcıyla buluştu. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance 1 Eylül 2020 tarihinde SUSHI’yi platformuna eklemişti.
SushiSwap’ın (SUSHI) Toplam Arzı ve Mevcut Fiyatı Nedir?
Coingecko verilerine göre SushiSwap’ın (SUSHI) maksimum arzı 250,000,00 SUSHI’dir. Ancak dolaşımdaki arz miktarı tam olarak bilinmemektedir. Son 24 saatlik ticaret hacmi 186,808,305$ olan projenin piyasa değeri 855,435,197$’dır.
SUSHI tokeninin mevcut fiyatı 4,83$’dır. Ancak Mart 2021’de 23,38$’a yükselmiş ve kendi fiyat rekorunu kırmıştır.
SushiSwap’ın Kurucuları Kimlerdir
SushiSwap, 2020 ağustosunda anonim Chef Nomi ve 0xMaki tarafından kuruldu. Kurucular hakkında çok fazla bilgi olmasa da, projeleri birçok kişinin dikkatini çekti ve 2020 eylül ayında Binance tarafından listelendi.
Alameda Research CEO’su Sam Bankman-Fried, SushiSwap’un kontrolünü eylül 2020’de de facto olarak kontrolünü aldı. Sonrasında FTX türev piyasasında SUSHI’nin listelenmesinde önemli rol oynadı.
SushiSwap (SUSHI) Hangi Borsada ve Nasıl Satın Alınır?
SushiSwap (SUSHI) piyasaya adım atalı çok uzun bir süre geçmemiş olmasına karşın çok sayıda kripto para alım satım platformunda kullanıcılarıyla buluşuyor. SUSHI token’e platformunda yer veren borsalar arasında Binance, Huobi Global, Coinbase, FTX, KuCoin ve Gate.io gibi küresel olanlar yer alıyor. Binance borsası üzerinde SUSHI token ile USDT, BUSD, BNB, BTC ve BIDR işlem çiftlerine erişmek mümkün.