Reserve Rights platformu, ilk borsa arzını gerçekleştirdikten sonra Mayıs 2019 tarihinde hayata geçirilmiştir. Reserve Rights, Reserve projesinin token’ı olarak geçer. Reserve Rights hızla büyüyen bir blockchain projesidir. Hızla büyüyen bir topluluğa, ne yaptığını bilen bir ekibe ve sektörde giderek daha fazla ortaklığa sahip.
RSR Nedir
RSV token, merkezsiz bir stablecoin iken Reserve Rights token, Reserve token’ının istikrarını kolaylaştırmak için kullanılan bir kripto para birimidir. Reserve Rights, temelde enflasyon oranı yüksek olan ülkelerdeki insanlar ve şirketler için stabil ve küresel bir para birimiyle beraber ödeme yöntemi sunmak isteyen bir sistemdir.
RSR Coin , Ethereum blok zincirine dayanan bir ERC-20 belirtecidir. RSR yardımcı tokenı ve teminat olarak bir varlık sepeti ile desteklenen RSV stabilcoindir. Söz konusu coin Nevin Freeman ve Matt Elder tarafından ortaklaşa kurulmuştur. Reserve protokolü üçlü bir token modelinden oluşmaktadır;
Ekip, kalıcı bir stabilcoin inşa etmek için birkaç tasarım seçeneğinin gerekli olduğuna karar verdi: kısa vadede fiat para birimine ayarlanmış, ancak uzun vadede bir varlık sepetine ayarlanmış bir varlık-sabitlemesi; tamamen teminatlandırılmış destek; merkezi olmayan ihraç mekanizması. Böylelikle, Reserve, gelecekte çeşitli varlık destekli istikrarlı bir para birimine geçiş hedefiyle fiat sabitlenmiş bir stabilcoin olarak başlar. Fiyat hedefi başlangıçta 1,00 ABD dolarına eşit olacak şekilde ayarlanmıştır.
Reserve Rights (RSR) Özellikleri Nelerdir?
Silikon vadisi yatırımcıları tarafından destek gören Reserve Rights (RSR) coin merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir. Kullanılan ağın büyümesiyle birlikte RSR kullanıcıları ek token alabilme hakkı elde etmektedir. İşlemlerin yapıldığı piyasanın güvende olmadığını düşünen Reserve bunu güvenli hale getirmek adına evrensel bir değer deposu kurmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda dünya çapında karşılıklı işlemlerin daha rahat gerçekleşmesi gerektiğini savunan Reserve projesi hükümet tarafından suistimal edilmeyecek şekilde istikrarlı olarak faaliyet göstermektedir.
Reserve Projesinin Yatırımcıları Kimlerdir?
Reserve projesi hem firmalar hem de bireysel olarak yatırım yapılmıştır. Kurumsal firmalar olarak Coinbase Ventures, Crypto Lotus, Refactor Capital, Distributed Global, PreAngel, Blocktower, Neo Global Capital, Rocket Fuel, Velorum Capital, SGR, Arrington XRP Capital, Digital Currency Group, Divergence Digital Currency Fund ve Fenbushi Capital olarak yer alır.
Aynı anda milyarder yatırımcıları da kendisine çeken proje, başta PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel olmak üzere Sam Altman, Semyon Dukach, Jack Selby, Matt Brimer, James Classcock, Eric M. Jackson, Lucy Wang, Jeff Morris Jr., George Samman, Max Risman, Chris Blair, Maja Vujinovic, Spencer Greenberg, Raphael Ouzan, Demetri Kofinas, Craig Clemens, Josh Hannah, Sumeet Singh, Gordy Bal, Ran Neu Ner ve David Sica bulunuyor.
Piyasada Kaç Reserve Rights (RSR) Coin Var?
Bu kripto para birimi sabitlenmiş 100 milyar token arzına sahip. Bunun yüzde 10’undan daha azı Ekim 2020 itibarıyla dolaşımda bulunuyor. Ethereum üzerinde sabit 100 milyar token arzına sahip olsa da kendi mainnet sistemleri hayata geçtiğinde maksimum arz değiştirilebilir olacak.
Maksimum token arzı önceden oluşturuldu ancak arzın büyük kısmı çeşitli nedenlerle kilitli durumda. %55,75’i “slow wallet (yavaş cüzdan)” olarak bilinen akıllı sözleşmede kilitlendi. Bu cüzdandaki fonlar, Rezerve ekibinin hangi amaçla para çektiğini açıklayan halka açık zincir üstü mesajın ardından, bir aylık gecikmenin akabinde serbest bırakılıyor.
Proje başlangıçta 6.85 milyar arzla başlatıldı. Bunların yüzde 3’ü Huobi Prime IEO katılımcılarına, yüzde 1’i özel yatırımcılara dağıtıldı. Yüzde 2,85’i ise proje tokeni olarak serbest bırakıldı. Tüm ekip, danışman, ortak ve tohum yatırımcıya ait tokenler, mainnet başlatılana kadar kilitli kalacak.
Reserve Rights Nereden Satın Alınır?
Kripto para yatırımı yapmak isteyenler için Reserve Rights (RSR) nasıl alınır satılır sorusunun yanıtı sıklıkla merak edilir. Bunun için ya madencilik yapılır ya da bu işlemler özel olarak oluşturulmuş kripto para borsası kullanmak gerekir.
Reserve Rights (RSR), Binance, Huobi Global, Poloniex, Liquid, OKEx, Uniswap (V2), ProBit Exchange, Kyber Network, CoinDCX, Huobi Korea, Balancer, CoinEx, Emirex, Upbit, 1inch Exchange, Xtheta Global, Bialxy, BitMart, DigiFinex, MXC.COM, Coinsbit, LATOKEN, Hoo, ATOMARS, BiONE, Fatbtc, HitBTC, Gate.io, Switcheo Network, Dsdaq, TOKENCAN, XT ve Honeyswap gibi borsalardan satın alınabilir.
Satın almak için RSR/BTC, RSR/WETH, RSR/USDT, RSR/HNY, RSR/ETH, RSR/BNB, RSR/BUSD, RSR/HT ve RSR/KRW işlem çiftlerinde kolayca alım satım yapılabilir.