Sanal para veya kripto para dünyasında merkeziyetsiz DeFi projelerinin artmaya başlamasıyla birlikte birbirinden farklı sanal para çeşitleri ortaya çıkmaktadır. Bu kripto para birimlerinden biri de son günlerde adından sıklıkla söz ettiren Sushi Coin kriptosudur.
SUSHI Coin Nedir
SushiSwap, çok çeşitli jetonları takas etmenize ve diğer finans hizmetlerine katılmanıza izin veren Ethereum tabanlı merkezi olmayan bir borsadır. Merkezi bir otoritesi veya aracıları yoktur. Bunun yerine, işlemleri tamamlamak için diğer kullanıcılar tarafından sağlanan akıllı sözleşmelere (veya süreçleri otomatikleştiren kodlara) ve likiditeye dayanır. SushiSwap, Binance Smart Chain tabanlı PancakeSwap’in yanı sıra Ethereum üzerinde de çalışan Uniswap’a benzer.
SushiSwap (SUSHI) Ne Zaman Çıktı?
Uniswap ağında gerçekleşen bir fork işleminin neticesinde hayata geçen SushiSwap’in mazisi çok eskilere dayanmıyor. SushiSwap borsası 2020 yılının Ağustos ayında kullanıcılarına kripto para alıp satma imkanı sağlamaya başladı. Platformun kurucusu olarak tanımlanabilecek geliştiricisi ise Chef Nomi adıyla bilinen anonim birisi. Bu noktada şunu da belirtmek gerekiyor ki kripto para kullanıcıları, projenin ilk zamanlarında SushiSwap platformunun bir dolandırıcılık teşebbüsü olmasından bir hayli şüphelenmişti. Sonraları bunun yersiz olduğu gerçeği biraz zor da olsa ortaya çıktı. Nitekim SushiSwap platformunda kullanılan SUSHI token çok sayıda kripto para alım satım platformunda listelendi ve milyonlarca kullanıcıyla buluştu. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance 1 Eylül 2020 tarihinde SUSHI’yi platformuna eklemişti.
SushiSwap Nasıl Çalışır
Uniswap gibi, SushiSwap da işlemleri tamamlamak için yukarıda bahsedilen akıllı sözleşmeleri kullanan otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) sistemi üzerine kuruludur. Jetonlar, diğer kullanıcılar tarafından likidite havuzları aracılığıyla sağlanır. Diğer SushiSwap kullanıcıları, takasları tamamlamak için gereken fonları sağlayan bu havuzlara jeton çiftleri halinde fonlarını kilitler. Bu kullanıcılar daha sonra, verim çiftçiliği adı verilen bir süreç olan esnaf tarafından oluşturulan küçük bir ücret yüzdesi ile ödüllendirilir.
Token takaslarının ötesinde, SushiSwap, SUSHI jetonlarını ağda paylaştırma ve ödüller kazanma, ayrıca ödünç verme hizmetlerine katılma ve MISO hizmeti aracılığıyla yeni sunulan jeton DeFi startup’larını satın alma gibi diğer DeFi özelliklerini sunar.
SushiSwap Kaç TL
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SUSHI token 24,99 TL TL’den işlem görüyor. Ayrıca SUSHI token fiyatının son 24 saat içerisinde 7.64% değişim gösterdiğini görüyoruz. SUSHI token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 83,536,752 dolar, toplam piyasa değerine bakarsak $ 272,463,896 dolar seviyesinde seyrettiğine şahit oluyoruz.
SushiSwap Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SushiSwap Coin $ 1.42 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle SushiSwap Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 23.38 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Dogecoin’de yılın en düşük seviyesini ise 0.47 dolarla belirledi.
SushiSwap (SUSHI) Hangi Borsada ve Nasıl Satın Alınır
SushiSwap (SUSHI) piyasaya adım atalı çok uzun bir süre geçmemiş olmasına karşın çok sayıda kripto para alım satım platformunda kullanıcılarıyla buluşuyor. SUSHI token’e platformunda yer veren borsalar arasında Binance, Huobi Global, Coinbase, FTX, KuCoin ve Gate.io gibi küresel olanlar yer alıyor. Binance borsası üzerinde SUSHI token ile USDT, BUSD, BNB, BTC ve BIDR işlem çiftlerine erişmek mümkün.